Hoppa till huvudinnehåll

Kankaanniemi ställer upp i EU-valet för Sannf.

Toimi Kankaanniemi.
Toimi Kankaanniemi. Bild: Yle toimi kankaanniemi

Den tidigare riksdagsledamoten Toimi Kankaanniemi blir kandidat i EU-valet för Sannfinländarna. Kankaanniemi satt i riksdagen i 24 år och han är hemma i Urais.

Kankaanniemi var ordförande för Kristliga förbundet - nuvarande Kristdemokraterna - under åren 1989 till 1995.

I Ahos regering på nittiotalet var han minister som ansvarade för biståndsarbetet och alkohol- och nykterhetsfrågor. Kankaanniemi berättar om sin kandidatur för Sannfinländarna på sin blogg i fredags.

Sannfinländarna har hittills nominerat 14 kandidater inför EU-valet. De är: Juho Eerola, Jussi Halla-aho, Erkki Havansi, Laura Huhtasaari, Marko Kulpakko, Maria Lohela, Anne Louhelainen, Ilkka Matinpalo, Pirkko Mattila, Piritta Poikonen, Pirkko Ruohonen-Lerner, Sampo Terho, Mauno Vanhala ja Juha Väätäinen.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes