Hoppa till huvudinnehåll

Protestläger töms i Bangkok

Arkivbild Bild: EPA/RUNGROJ YONGRIT demonstrationer

Kravallpolisen har gått in och börjat tömma protestläger i Thailands huvudstad Bangkok. Enligt ögonvittnen på plats har demonstranterna inte gjort motstånd.

Hundratals kravallpoliser med hjälmar och sköldar gick på fredagsmorgonen in i protestlägret kring regeringshögkvarteret och började röja undan tält och flytta på sandsäckar.

Polisen varnade demonstranterna för att göra motstånd. Demonstranterna lydde och flyttade sig till andra samlingsplatser, och det har inte rapporterats om några sammandrabbningar.

Chefen för landets säkerhetsråd säger att myndigheterna under fredagen ska försöka återta kontrollen över fyra platser som ockuperas av oppositionen.

Regeringen byter strategi?

Sedan den 13 januari har de regeringskritiska demonstranterna ockuperat flera platser i huvudstaden Bangkok och haft som mål att helt lamslå huvudstaden. Regeringen har hittills låtit dem hållas, men nu ser det ut som om den byter strategi.

Protesterna mot premiärminister Yingluck Shinawatra och hennes regering har pågått i tre månader. I ett försök att bryta det politiska dödläget utlyste premiärministern nyval, som hölls tidigare i februari.

Oppositionen valde att bojkotta valet, och miljontals väljare hindrades från att rösta. Valkommissionen kommer att försöka hålla ett fyllnadsval den 27 april.