Hoppa till huvudinnehåll

Oroligt i Bangkok

Arkivbild. Bild: EPA/Barbara Walton demonstrationer

Thailändsk polis har drabbat samman med regeringskritiska demonstranter i huvudstaden Bangkok. Tre personer har dödats och över 50 skadats i skottlossning.

Sammandrabbningarna fick sin början när polisen på nytt började röja undan demonstranternas blockader i huvudstaden Bangkok. Kravallpolisen använde tårgas för att skingra demonstranterna.

Över 50 människor uppges ha skadats i sammandrabbningar mellan polis och demonstranter. Tre personer har dödats i skottlossning, av dem är två civilpersoner och en är polis.

Enligt ögonvittnen har polisen dragit sig tillbaka och situationen har nu lugnat sig igen. Turister uppmanas ändå att undvika områden där demonstranter har samlats.

Tidigare under tisdagen greps ett hundratal demonstranter när polisen röjde undan en blockad utanför energiministeriet. Demonstranterna gjorde inget motstånd så allt gick lugnt till.

Demonstrationerna i Thailand har pågått sedan november, och sedan mitten på januari har demonstranterna blockerat flera viktiga byggnader och korsningar i huvudstaden. Polisen tömde flera av protestlägren förra veckan, men demonstranterna har sedan dess återvänt.