Hoppa till huvudinnehåll

Åbo stad vill öppna Runsala varvsområde för allmänheten

Bild: Yle/Carmela Johansson runsalavarvet

Åbo stad vill öppna det stängda området där Åbo Båtvarf verkade under åren 1889 och 1954 på ön Runsala i Åbo.

Tanken är att området kunde bli ett evenemangs- och rekreationsområde för allmänheten. Området kunde även användas till olika typer av båtverksamhet som till exempel en småbåtshamn.

I området finns i dag Runsalavarvet. Åbo stad sålde en del av området till bogserbåtsrederiet Alfons Håkans i juni i fjol som då tog över Runsalavarvet i Åbo. Sedan 1990-talet har området även använts av naturumet Tammenterho.

Åbo fastighetsaffärsverk ser över Runsalavarvets båtplatsavgifter på sitt möte på onsdag. Åbobor har förtur till båtplatserna. Hamnen har plats för cirka 30 båtar och cirka 45 platser för vinterförvaring. Även båtplatsavgifterna vid Aura å granskas.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland