Hoppa till huvudinnehåll

Johan Öhberg vallar skidor i Sotji

De finländska skidåkarnas vallningsteam i Sotji har förstärkning från Borgå. Johan Öhberg är otroligt glad över, och fortfarande hes av, OS-guldet.

På fredag morgon då Yle Östnyland ringer upp Johan Öhberg håller han på att packa undan det finska landslagets sista klassiska skidor. Skidorna ska hinna med långtradare till världscupen i Lahtis nästa helg, och måste lämna Sotji innan tävlingarna är slut. Men Johan Öhbergs jobb är inte ännu över, det återstår fortfarande tävlingar i freestyle.

En typisk tävlingsdag för Öhberg i Sotji träffas teamet som har hand om vallandet av skidor och bestämmer vem som har vilket ansvarsområde. Vissa i teamet har en egen idrottare att ta hand om. Öhberg har ingen idrottare kvar i tävlingarna så han ska ta reda på den optimala glidvallan i det före som råder i tävlingen.

– Det har varit utmanande att hitta den perfekta skidvallan. Det har varit omväxlande förhållanden, och de kan ändras till och med under en och samma tävlingsdag. Det är utmanande men ger samtidigt en möjlighet att lyckas, säger Öhberg.

Det är en fin känsla då ett par skidor man vallat åker in på medaljplats.
– Det är otroligt. Kanske det har synts i bilder där hemma i Finland, det går nämligen inte i ord att beskriva. Den hesa rösten som du nu hör beror ännu på hejarop från i onsdags.

Till vardags är Johan Öhberg rektor i Sannäs skola.

Läs också: Lyckat OS för läkare och vallare
Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland