Hoppa till huvudinnehåll

Ministern som slocknade vid bordet

- Medaljfesten blev alltför lång och väskan blev kvar i Sotji.Jag har haft bättre hemkomster, twittrar Arhinmäki Bild: Skärmdump från Twitter paavo arhinmäki

Var det olympiska elden eller Arhinmäki som slocknade först, undrar twitteranvändarna. Det talas mycket om kultur- och idrottsminister Paavo Arhinmäki. Han festade nämligen loss odentligt på Lejonens bronsfest i Sotji och slocknade vid bordet.

Paavo Arhinmäki berättar i en intervju till Yle Nyheter att han hade en lång och trevlig kväll tillsammans med Finlands ishockeylag och han medger att det blev för mycket alkohol. Först ansåg han att han hade varit på privatfest, inte ett ministeruppdrag men nu har han bett om ursäkt för sitt beteende.

Hoppa över Twitterpostning

Airi Hautamäki, som är professor i psykologi och socialpsykologi konstaterar att vi i Finland ofta legitimerar ett beteende på basen av till exempel fylla. Man dricker sig alltså full, och anser att man har rätt att bete sig som man gjort på grund av att man varit berusad. Det är väldigt ovanligt i andra länder säger hon.

På social media har Paavo Arhinmäki varit ett hett ämne. En del är arga, andra anser att Arhinmäki nog hade rätt att fira hockeybronsen. Twitter är också fullt av Arhinmäki-skämt.

Vad tycker du?

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Nyligen publicerat - X3M