Hoppa till huvudinnehåll

Topp fem på Västnylands webb

Ekenäs Energis skorstenar vid flisverket i Björknäs.
Ekenäs Energi intresserar på webben. Ekenäs Energis skorstenar vid flisverket i Björknäs. Bild: YLE / Pia Santonen flisenergi,Ekenäs

Härvan kring Ekenäs Energi fortsatte engagera läsare på Yle Västnylands webb under sportlovsveckan (vecka 8). Fyra av de fem mest lästa artiklarna på Yle Västnylands webb handlade om Ekenäs Energi.

Den mest lästa och kommenterade artikeln på Yle Västnylands webb var egentligen en nyhet från tidningen Västra Nyland.

Tidningens chefredaktör Tommy Westerlund anklagade på ledarplats tidigare energidirektionsordföranden Ann Storsjö (SFP) för att göra sig skyldig till "närmast...förtal".

Den tidigare energidirektören Roald von Schoultz riktade hård kritik mot Storsjö i en intervju för tidningen. Storsjö ville inte bemöta kritiken i en intervju, men skrev istället en e-post som skickades runt till partikamraterna i fullmäktige.

Västra Nyland anser att Storsjö i e-posten inte håller sig till sanningen.

Mera Ekenäs Energi

Näst mest läsare lockade en artikel om att Ekenäs Energi slarvade med ett bilköp. Energidirektionen hade fått anonyma uppgifter om att tre stycken leasingbilar skulle ha anskaffats på fel sätt.

Staden lät granska bilanskaffningarna, men enligt rapporten har det inte skett några olagligheter. Däremot sägs det i rapporten att det fanns brister i upphandlingsförfarandet.

I den tredje mest lästa artikeln på Yle Västnylands webb vecka 8 säger ändå den tidigare direktionsmedlemmen Diana Nyberg-Lindholm (SFP) att affären med leasingavtalen var oklar. Hon kallar händelsen "ett gränsfall".

Också på plats fem finns en artikel om Ekenäs Energi. Det är kommunisten Peter Björklöf som kräver att staden publicerar alla dokument som har med händelseförloppet att göra.

Björklöf vill att staden offentliggör både energidirektionens hemligstämplade protokoll och resultatet av den specialrevision som genomfördes 2013.

En människas berättelse

På fjärde plats bland veckans mest lästa artiklar finns Ekenäsbon Nalle Lindqvists berättelse om hur livet förändrades efter en konkurs för snart 30 år sedan.

I programmet Samtal om livet berättar Lindqvist om hur han plötsligt blev persona non grata och icke välkommen i affärskretsar.
– Efter en konkurs är man inte längre accepterad, du duger varken till det ena eller det andra.

I dag är Nalle krögare och kapten på restaurangbåten Sunnan, som har varit till salu i några års tid. Nalle tycker att det börjar vara dags att dra sig tillbaka då han nu har fyllt 75 år.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland