Hoppa till huvudinnehåll

JVG vet vem som vinner Stanley Cup

JVG hälsar till hockeyfans. Bild: X3M/Catariina Salo ville-galle

På JVG:s nyaste album finns en helt ny sorts låt. Dessutom påstår killarna att de vet vem som vinner Stanley Cup och hälsar till alla HIFKI-fans där ute.

Vid midnatt i natt (28.2) släpptes JVG:s album Voitolla yöhön på Spotify och Itunes, under dagen kan man också få den nya plattan i skivbutiker runtom i stan. Den digitala tidsåldern är bra på det viset att feedbacken kommer genast.

- Kidsen sover ju aldrig, så jag började få respons på plattan strax efter midnatt och det var nästan bara positiv feedback, säger Ville-Galle som också söker efter lite mer kritisk respons för att kunna förbättra sig.

Jare och Ville-Galle har nu gjort tre album tillsammans och sporten, speciellt ishockeyn, har varit ett ständigt återkommande tema i deras låtar, det nya Voitolla yöhön skiljer sig ändå lite från de tidigare. Killarna har också gjort sin första kärlekslåt.

- Vi måste förnya oss lite, man kan inte göra 15 låtar på ishockeytema, även om titelspåret på skivan nog är en hockeylåt. Men vi har kommit långt, nu har vi också skrivit vår första kärlekslåt till flickorna därute.

Andra nya teman på skivan är kläder - och en miss. Sara Chafak, Miss Finland 2012, figurerar i en av låtarna som också bär hennes namn. När Sara hade fått nys om låten skickade hennes manager ett ilsket mail till JVG där han undrade hur de täcks använda hennes namn utan låt.

- Jag svarade väldigt vänligt att vi aldrig menat det på ett dåligt sätt, det är en hyllning. Och om vi gör en musikvideo till låten vill vi förstås ha henne med!

Men som ishockeykillar, vem kommer att vinna Stanley Cup i år?

- Anaheim! säger killarna samstämmigt.

Okej då.
Eftersom HIFK och Jokerit spelar sin sista match mot varandra på lördag bad vi JVG, som de stora Jokerit-fans de är, skicka en hälsning till HIFKi och deras fans.
Nyligen publicerat - X3M