Hoppa till huvudinnehåll

Nytt bolag delar ut morgontidningar i sydvästra Finland

Tidningar sätts i en postlåda.
Tidningar sätts i en postlåda. Bild: Yle/Marie Söderman tidningsbud,tidningsutdelning

Morgontidningarna i Sydvästra Finland delas inte ut av Itella i fortsättningen. Det är Lounais-Suomen Tietojakelu Oy som tar över morgonutdelningen av tidningarna från och med första oktober. Bolaget hör till TS-koncernen, som ger ut tidningen Turun Sanomat.

Det nya avtalet gäller inte den övriga postutdelningen utan endast morgonutdelningen av tidningar.

Den del av Itellas personal som delar ut morgontidningarna övergår till Lounais-Suomen Tietojakelu som gamla anställda.

Itella försöker hitta olika sätt att spara pengar. Enligt bolaget är morgonutdelningen för dyr och därför försöker bolaget hitta nya lösningar. Itellas planer på att höja distributionspriserna rejält har också väckt oro inom tidningsbranschen.

Förlagen ska nuu förhandla om ett nytt avtal med Lounais-Suomen Tietojakelu.

Det nya avtalet välkomnas av Harry Serlo, vd för Förlags ab Sydvästkusten. Förlaget ger bland annat ut Åbo Underrättelser. Enligt Serlo är Itellas prisutveckling så hög att den här lösningen är naturlig.

- Den här affären påverkar inte våra kunder. Läsarna får sin morgontidning som förut, säger Serlo.

"Itellas planer på prishöjningar är oroväckande"

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland