Hoppa till huvudinnehåll

Summanen fick sparken

Raimo Summanen fick gå. Bild: Lehtikuva lehtikuva

HIFK har gett sparken åt chefstränaren Raimo Summanen. Harri Rindell fungerar som HIFK:s tränare under resten av säsongen.

Helsingforsklubben meddelade på sin webbplats att man inte längre är intresserad av Summanens tjänster.

- Den här en del av tränarens jobb. Jag vill tacka hela HIFK och speciellt spelarna och våra fans. Det bästa rådet i tuffa situationer är att alltid kämpa. Då är du en vinnare för evigt, säger Summanen på HIFK:s webbplats.

Den pågående säsongen har varit en besvikelse för HIFK. Speciellt dåligt har det gått under de senaste omgångarna. Man har förlorat de tre senaste matcherna och lyckats göra ett enda mål i de här matcherna. HIFK är på en tionde plats i tabellen då de sex bästa direkt kvalificerar sig för kvartsfinalerna.

HIFK har fem matcher kvar i grundserien. Avståndet till den sjätte platsen är nio poäng.

Summanen har varit med förr

Under de tio senaste åren har Raimo Summanen skapat en hel del rubriker. 2004 fick han sparken från posten som landslaget chefstränaren. Orsaken var att det hettade till mellan Summanen och Janne Niinimaa under World Cup.

2006 avskedades han av Esbolaget Blues. Där var han sportchef. I Schweiz fick Summanen gå år 2009. Då var det Rapperswil som tröttnade på Summanen. I mars 2011 fick Summanen sparken från KHL-klubben Avangard Omsk. Laget vann grundserien men meningsskiljaktigheter med spelarna ledde till sparken.

Summanen återvände till mångas förvåning till KHL och Avangard Omsk. Med Omsk vann han silver i KHL år 2012. Följande sommar valde han själv att avgå.

Läs också