Hoppa till huvudinnehåll

Ingen finsk dam vidare från kvartsfinalen

Mari Laukkanen närmast en semifinalplats. mari laukkanen

Hemmaplanen gav ingen märkbar nytta för de finländska damerna, som alla slogs ut i kvartsfinalerna i världscupsprinten i Lahtis.

Aino-Kaisa Saarinen hamnade i ett hårt heat och blev sist i det första heatet. Anne Kyllönen fick däremot en bra start, men fick slutligen nöja sig med en fjärde plats i det andra heatet. Då tiden dessutom var betydligt sämre än i första heatet tog Kyllönens tävling slut i kvarten.

I det tredje heatet var två finländare med, men varken Krista Lähteenmäkis eller Kerttu Niskanens fart räckte till en semifinalplats. Lähteenmäki var femma medan Niskanen var sexa.

Det finländska hoppet låg nu på Mari Laukkanens axlar, som även var snabbaste finländare i kvalet. Laukkanen tog tag i taktpinnen från start, men kunde slutligen inte rå på norskorna Marit Björgen och Maiken Caspersen Falla. Kyllönen blev trea i heatet, men tiden räckte inte till för en semifinalplats.

Dramatik i finalen

Finalen förväntades vara en kamp mellan förhandsfavoriterna Maiken Caspersen Falla och Vesna Fabjan. Men då de kolliderade med varandra blev det däremot Kikkan Randall som kunde ta en ganska enkel seger. I och med segern leder Randall nu världscupen i sprint.

Tvåa i tävlingen var Katja Visnar före Sophie Caldwell.

Läs hur de gick för damerna i kvalet här.

Damsprinten i Lahtis:

1. Kikkan Randall USA
2. Katja Visnar SLO
3. Sophie Caldwell USA
4. Gaia Vuerich ITA
5. Maiken Caspersen Falla NOR
6. Vesna Fabjan SLO

14. Mari Laukkanen FIN
18. Anne Kyllönen FIN
21. Aino-Kaisa Saarinen FIN
23. Krista Lähteenmäki FIN
28. Kerttu Niskanen FIN

Läs också

Nyligen publicerat - Sport