Hoppa till huvudinnehåll

Ed är far till 100 barn

Far till 100 barn
Far till 100 barn Bild: KeyDocs ed houben

En gång i tiden var det bara kungar och hövdingar som kunde ha en hel flock med barn, eftersom det var ett tecken på auktoritet. Idag kan en turistguide i en förort till Maastricht vara pappa till 100 barn, tack vare emancipationen och internet.

I dokumentären om Ed möter vi en värld som kan verka konstlad, men det är en verklighet där man på ett kliniskt men kontrollerat sätt talar om önskan att bli förälder. Det diskuteras tider för ägglossning, resultat av spermaprov, försök med konstgjord befruktning och lyckade graviditeter.

Det är svårt att tänka att det i alla fall gett upphov till 100 barn. Varför vill en man som Ed avla 100 barn?

Våra sociala seder ställer dagligen både Ed och de blivande mammorna till svars. Är Eds absurda värld en bild av vår tid och moral? Är det bara i dagens samhälle som det kan finnas en spermadonator av Eds kaliber?

Dok: Far till 100 barn (The Man with 100 Children, Holland, 2013)
Yle Fem söndag 8.11.2015 kl. 20.00
30 dagar på Arenan

Repris från 2014.

Regi: Vuc Kanic
Produktion: KeyDocs och NCRV Television, 2013

Mer från programmet

Läs också