Hoppa till huvudinnehåll

Här är bästa filmen enligt er

Ni tycker Leo och Jonahs film är bäst. Bild: uip finland the wolf of wall street

Ni och Oscarskommittén skulle nog inte komma överens. Ni fick rösta fram den film som borde tagit hem priset för Bästa film, och enligt er är det absolut inte 12 Years a Slave.

Bild: YLE oscarspoll 2014

Ni röstade och röstade, och i ett skede såg det ut som om 12 Years s Slave (som senare också vann Bästa film) skulle vinna även hos er, men sedan hände något. Filmerna åkte upp och ner i listan, men sist och slutligen blev det The Wolf of Wall Street som tog hem vinsten.

Och visst är det ett bra val. Både Hovet som skrivit om filmen här, och filmentusiasten Nicke som ägnade en hel filmkammare åt Leonardo DiCaprio, tyckte att The Wolf of Wall Street förtjänade en plats bland de nominerade.

Också jag, er skribent, håller med och vågar påstå att The Wolf of Wall Street var en av årets absolut bästa filmer. Hurra för Leo och Scorsese!Här kan du läsa mer om vilka filmer som vann de värdefulla Oscarsstatyetterna i natt.