Hoppa till huvudinnehåll

Att vara au pair i London

Följ med fyra unga tjejers au pair-liv till London. Bild: Yle / Heli Sorjonen au pairit lontoossa

Har du någonsin undrat hurdant det är att vara au pair? Eller kanske du redan varit utomlands för att sköta om barn och för att bekanta dig med en främmande kultur? Den nya teveserien Som au pair i London beskriver fyra tjejers liv i London.

Yles nya realityprogram följer med fyra finska tjejer, Anna, Jasmiina, Hilla och Mira, under deras tid som au pairs i London. Hur går det när de unga tjejerna tvingas bli självständiga, bo i en av Europas största städer och hur går det med parförhållandet som förvandlas till ett distansförhållande?

Anna Mattila är svag för den brittiska accenten. Bild: Yle / Heli Sorjonen anna mattila

En av tjejerna Anna Mattila berättar för oss att hon kom hem från London strax innan nyår. Hon funderade länge på att åka utomlands och tyckte slutligen att tiden som au pair skulle föra henne nära det lokala livet. Anna hade den fördelen att hon hade mycket fritid eftersom barnen var i skolan på dagarna. På veckosluten blev det en del festande. Tyvärr bodde de andra finska tjejerna så långt ifrån att de inte träffades så väldigt ofta.

Anna berättar att hon älskar den brittiska accenten. Den gör henne varm i hjärtat och låter mer sofistikerad en den amerikanska. Däremot tycker hon att den brittiska accenten ute på landsbyggden är förskräcklig.

Det första avsnittet sändes igår på Yle 2. Annas vänner är väldigt ivriga över att hon ska vara på tv. Kompisgänget planerade en gemensam tevekväll för att se premiären.

De fem första avsnitten finns att se på Arenan. Som au pair i London sänds på måndag - onsdag klockan 19:30 på Yle 2. Läs mer on programmet här.