Hoppa till huvudinnehåll

Full fart på Fastlaskiainen


På tisdag eftermiddag hårdbevakade Yle Åboland Studentkårernas jippo Fastlaskiainen.

Förra året fick Kemistklubben se sig besegrad men den här gången var det inget snack. Kemistklubben dominerade den prestigefyllda kampen mellan ämnesföreningarna vid studentkårerna i Åbo. Deras imponerande farkost med pyroteknik gjorde därmed också juryns jobb betydligt lättare.

Men under eftermiddagen kunde publiken också se P-klubis pulka möta sitt öde i en (iscensatt) våldsam demonstration. Och Yle Åbolands kamera, fick nästan stryka med då Quantums pulka - ett kärnkraftverk - råkade ut för härdsmälta!

Vår direktsända webb-tv-sändning från Fastlaskiainen 2014 följde tävlingen från start till mål och ett sammandrag av eftermiddagen kan du se i videoklippen.

Inför Fastlaskiainen 2014
Mer om tävlingen hittar du på Åbo Akademis studentkårs webbplats

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland