Hoppa till huvudinnehåll

Honkabas: Klubben är inte till salu

FC Honka Esbo, fotbollsligan
FC Honka Esbo, fotbollsligan Bild: Yle fc honka

FC Honkas styrelseordförande Jouko Harjunpää vill skjuta ner rykten om att företaget Pallohonka skulle vara till salu. Pallohonka är företaget som basar för FC Honkas fotbollsligaverksamhet.

Jouko Harjunpää menar att företaget ingalunda skall säljas eller varit till salu.

- Jag förstår inte varför en del vill dra ner oss på det här sättet. Inte är vi så onda som medierna den senaste tiden har påstått, säger Harjunpää.

Helsingin Sanomat gick på söndagen ut med att Pallohonka är till salu. Enligt HS har några affärer inte blivit av på grund av företagets dåliga ekonomi och stränga krav från styrelsen.

Honka har varit på tapeten den senaste tiden på grund av oklarheter på det ekonomiska området. Dessutom avskedades tränaren Mika Lehkosuo i februari och ersattes av Shefki Kuqi.

FC Honkas anhängarförening meddelade på måndagen att de tänker bojkotta lagets hemmamatcher så länge den nuvarande klubbledningen håller i trådarna.

- Det att spelare och övrig personal blivit utan löner är oförlåtligt. Dessutom har den offentliga behandlingen av ärendet varit undermåligt. Vi, anhängarna, upplever inte att våra och klubbledningens värden möter varandra. Vi tror på ett öppet, människonära Honka som tar hand om sitt och sina, står det i utlåtandet som är undertecknat av supportergruppen HK05.

Harjunpää vill inte kommentera bojkotten som fansen planerat, men säger att verkställande direktör Tero Auvinen tidigare varit i kontakt med Honka-anhängare kring ärendet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport