Hoppa till huvudinnehåll

Tretton barn kan rädda Isnäs skola

Isnäs skola
Isnäs skola Bild: Yle/Sune Bergström isnäs skola

De nya invånarna i de åtta nya hyresbostäderna i Isnäs, Lovisa kan vara räddningen för Isnäs skola. Isnäs, som lidit av avfolkning, kan den här våren välkomna 13 nya barn i daghems- och lågstadieåldern.

De åtta nya hyreslägenheter som Fastighets Pernå Ab Bostäder byggt på Hjortstigen i Isnäs är nu inflyttningsklara. Bostäderna byggdes också med barnfamiljer i åtanke då både svenska och finska skolan ligger i närheten.

– Det betyder egentligen just den framtid som vi har hoppats på, gläds Mia Aitokari, ordförande för Isnäs byaråd över de nya invånarna. Vi har byskolor och service att bjuda på. Vi har en fin by med massor av aktiviteter och nu kan vi visa att vi har en framtid.

Isnäs lågstadieskolors vara eller icke vara har diskuterats tidigare, men Aitokari tror nu att framtiden är säkrad.

– Man måste åtminstone räkna på nytt elevunderlaget för de kommande åren. Sammanlagt finns det över 40 barn i skolorna.

Några av de nyinflyttade barnen är ännu för unga för skolan, vilket betyder att också daghemmet har fått några nya barn.