Hoppa till huvudinnehåll

Dr. Alban är en hälsosam man

Hemma hos Dr. Alban. Bild: Linnéa Sjöholm / Yle dr. alban

Dr. Alban lyckades inte övertyga svenskarna i Melodifestivalen. Hans bidrag Around The World röstades inte vidare. Vi träffade Dr. Alban hemma hos honom i Stockholm och snackade nittiotalet, Afrika och lite Melodifestivalen.

Det blev ett platt fall för Dr. Alban i Melodifestivalen. Det var en producent som satte ihop Jessica Folcker och Dr. Alban och låten Around The World skrevs åt dem. Dr. Alban tycker att det skulle vara bra om det fanns fler låtar med en djupare mening och ett viktigt budskap. Han menar att Around The World var just en sådan låt. Tyvärr var svenska folket inte övertygade.

Eurodance är pop

Dr. Alban turnerar mycket fortfarande på olika eurodancefester runt om i Europa. Eurodance har fått ett nytt sug och dansgolven är sällan tomma när dj:n spelar någon gammal goding från nittiotalet. Dr. Alban säger att det handlar om bra danslåtar och bra refränger. Även de som föddes under största eurodance-tiden har nu senare hittat låtarna via nätet.

Hälsan är viktig

Dr. Alban ser ut att vara en välmående man trots att han jobbar inom nöjesbranschen. Hans stora hemlighet till välmåendet är promenader.
- Jag försöker gå en timme varje dag. Om jag inte har ett morgonmöte så promenerar jag med tom mage innan frukosten. Jag dricker inte alkohol. Jag röker inte. Jag tar inte narkotika och jag tänker på vad jag äter.

Afrika i hans hjärta

En gång om året reser Dr. Alban till Afrika. Han stannar en till två veckor åt gången.
- Resorna går ut på att träffa massor släktingar. Vi pratar och pratar och pratar. Att träffa släkten en gång om året är väldigt lite, konstaterar han.
Han satsar också på att äta endast afrikansk mat när han hälsar på släktingarna. Hemma i Sverige äter han bara svensk mat.

När vi frågar vem han hejar på om Sverige och hans andra hemland Nigeria spelar fotboll mot varandra så skrattar han och medger att han hejar på den som är bättre.

Världens bästa intro

Vi passade på att fråga vilket som är världens bästa intro enligt Dr. Alban. Han var stor på sig och svarade genast Sing Halleluja. Och visst, det är nog ett väldigt bra intro och man får lust att hoppa upp från sin stol och fuldansa lite.