Hoppa till huvudinnehåll

Philip Teir lämnar HBL

Boktid
Boktid Bild: Yle 6566 4117 000

Efter 14 år på HBL lämnar Philip Teir jobbet som kulturchef den första maj för att bli fri skribent.

Anledningen till att Philip Teir, kulturchef på Hufvudstadsbladet, fattat beslutet att lämna tidningen är att han vill koncentrera sig på sitt författarskap.

- Hufuvdstadsbladet behöver en kulturchef som är närvarande, säger Teir, som konstaterar att han under de senaste åren tvingats ta ledigt p.g.a. sina övriga åtaganden som författare, och att han har ett arbetsstipendium på lut för att skriva en ny roman som skulle innebära ytterligare tjänstledighet från uppdraget som kulturchef.

- Att vara kulturchef på Hufvudstadsbladet är det roligaste jobbet i Svenskfinland, säger Teir, som säger att det var oerhört svårt att fatta det slutgiltiga beslutet att säga upp sig från en fast tjänst och bli fri skribent på heltid.