Hoppa till huvudinnehåll

Armin van Buuren packar 35 pers

Så här såg Armin van Buuren ut på Weekend Festival 2013. Bild: YLE / My Tengström armin van buuren

Att resa jorden runt som världsberömd dj har aldrig varit lättare: Packa ner din bärbara dator och ett par byteströjor och flyg iväg. Eller så gör du som Armin van Buuren. Han har fixat eget dataprogram och ett sällskap på 35 personer.

Vi träffas bakom scenen inför hans Helsingforsspelning. Om en halvtimme kommer en av de stora hallarna i mässcentret att bada i blått ljus, strobeattacker och studsande trancebeats.

Armin van Buurens gäng tar det förvånansvärt lungt.

- Alla äter middag just nu, vi återhämtar oss fortfarande från showen i Minsk i går kväll, säger Armin som är klädd i slapp vit skjorta. Han skulle passa bra in i vilken semesterbild som helst från Kreta.

Bild: YLE / My Tengström armin van buuren

Du har med dig motsvarande ett par fotbollslag, men du spelar väl låtar ensam på scen?

- Det här är min största show någonsin. Det är dansare, akrobater, live-sångare och gitarrist. Det är som en riktig julmiddag!

Det finns till och med ett speciellt Armin-program för datorerna som jobbar i kulisserna.

- Ja det är ju inte gjort av mig personligen, det vore att ge för mycket ära åt mig. Men vi har alltså skrivit en speciell programvara som gör det möjligt för folk bakom scenen att se vad i helsike jag håller på med och vad jag spelar, berättar Armin.

Att skicka lappar med låtönskemål till dj:n är rätt uteslutet i dag. Armin hävdar ändå att han har koll på vad folk vill höra.

- Jag läser förfrågningar, absolut. Jag är ingen jukebox och spelar ju inte exakt allt som folk önskar, men ändå - lite förväntat och lite överraskningar.

Armin älskar sin trance och tror stort på en del unga talanger.

- Kolla på Andrew Rayel från Moldavien. Han har så många fans och är så bra. De kallar honom nästa Armin van Buuren!

Det gör dig inte skraj för egen del?

- Haha, nej, jag har kommit förbi den punkten att jag skulle bli rädd. Faktiskt så gjorde jag en låt med honom i stället.

Så, skruva upp basen - vi ger dig Armin och Lill-Armin.