Hoppa till huvudinnehåll

Forskning visar - Flow är inte hipster

Får vi gå på Flow i år? Bild: © Samuli Pentti / Flow Festival 2013 flow festival 2013

Enligt en väldigt viktig undersökning kan vi konstatera att Asap Rocky är okej, The National inte. Men vad säger det här om Flow?

Samtidigt som Flow Festival kungör sina första artister får vi reda på ett chockerande faktum: festivalen är de facto inte så hipp och cool som vi alltid trott. Enligt en undersökning som Priceonomics gjort ska en nämligen helst inte erkänna att The National är ens favoritband.

I underökningen har Priceonomics jämfört hurudan recension olika band fått på den hipstriga musiksajten Pitchfork i jämförelse med hur många Facebook-likes recensionen fått. Tadaa, ett index är fött!

Enligt indexet är det mest hipster att gilla The Field och minst hipster att erkänna sin kärlek för The National. I samma andetag som vi läser det här inser vi också att Flow just meddelat att ett av deras största akter i sommar är just The National. Så vad betyder det här? Får vi inte gå på Flow? Är vi inte tillräckligt hipster för musikbranschen? Det är en tumultartad dag.

Klicka här för att få upp diagrammet på coola och inte så coola band.

Andra artister som kommer att uppträda på sommarens Flow är Outkast, Die Antwoord, Janelle Monáe, Action Bronson, Nina Persson, Jamie xx och Bonobo. Hela artistgardet hittills kan du se i videon här under.

Flow Festival 2014 line-up announcement - pt. I from Flow Festival on Vimeo.