Hoppa till huvudinnehåll

Kom med eller utan låt till MGP-workshop i Helsingfors!

(arkivbild) Bild: Yle linn & nikke

I år kan de östnyländska unga som vill delta i en MGP-workshop anmäla sig till workshopen i Helsingfors. I fjol ordnades en workshop i Borgå men i år är det Västnylands tur. Intresset bland deltagare från Östnyland har tidigare varit stort, säger projektledare Christian Alfthan. Det finns ingen sista anmälningsdag för workshopen i Helsingfors, deltagarna väljs i den ordning de anmäler sig.

Alla unga är välkomna till workshoparna, t.ex. pojkar som tycker om litet mera hårdare musik eller flickor som tycker om litet lugnare melodier, säger Christian.

För att inspirera och stöda dig som vill vara med i musiktävlingen MGP – Melodi Grand Prix 2014 arrangerar FSU (Finlands Svenska Ungdomsförbund) sex olika workshops runtom i Svenskfinland. Där får du hjälp med att skriva din låt och har också möjlighet att spela in den. Workshoparna är gratis! Anmäl dig till chris@fsu.fi

Workshoparna:

Lördag 8.3 i Åbo kl. 13.30-18.30 på Vimma (Auragatan 16)

Söndag 9.3 i Mariehamn kl. 9.30-13.30 på Övernäs skola (Västra Skolgatan 4)

Lördag 15.3 i Helsingfors kl. 11.30-16.30 på Ungdomsgård Drumsö (Smedjeviksvägen 10 a b)

Söndag 16.3 i Ekenäs kl. 11.00-16.00 på Ekenäs Uncan (Ystadsgatan 14)

Lördag 22.3 i Vasa kl. 11.30-16.30 på Ritz Cafescenen (Kyrkoesplanaden 22)

Söndag 23.3 i Närpes kl. 11.00-16.00 på Cafe Albert (Närpesvägen 35)

På workshoparna får du hjälp och praktiska tips om hur du skriver en låt. Musikerna Ben Bergman och Marcus Granfors som har uppträtt med bl. a Krista Siegfrids, Nina Lassander och Fredrik Furu är de som håller i workshoparna. De berättar vad en låt består av och hur man skriver en låt.

Du behöver inte ha en färdig låt med dig. Du får hjälp och råd för hur du skall komma igång med en låt eller hjälp med att fortsätta med en påbörjad låt.

Du behöver ingen speciell utrustning med dig till workshopen. Om du har ett instrument du önskar ta med dig så är det ok.

Under workshopen kan du banda ditt tävlingsbidrag till MGP 2014. Du kan få ditt uppträdande filmat och FSU levererar bidraget direkt till juryn.

Anmäl dej!

Anmälningar skickas till chris@fsu.fi. Det räcker med namn och kontaktuppgifter. Platserna fylls i den ordning man anmält sig, så det gäller att vara snabb.
FSU förbehåller sig rätten till ändringar.

Bland alla de som skickat in sina låtbidrag innan den 7 april lottar FSU ut en iPad och konsertbiljetter.

Nytt för MGP i år är att den eller de som skriver låten inte behöver stå på scen och framföra den. I år går det alltså för första gången att skriva en låt till en artistkompis!

Mer info finns på webbplatsen: fsu.fi

Arrangör för MGP Workshoparna är Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU rf. MGP är ett samarbete mellan FSU och Svenska Yle.

I oktober blir det direktsänd MGP-final på Yle fem.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland