Hoppa till huvudinnehåll

Isac Elliot får Årets innovatör-pris

Isac Elliot
Isac Elliot belönas för sin aktiva interaktion med sina fans. Isac Elliot Bild: Ville Juurikkala isac elliot

Musiktjänsten Spotify delar ut priset Årets innovatör för tredje året i rad och den här gången går utmärkelsen till Isac Elliot. Den unga popstjärnan tar emot priset under fredagens Emma-gala.

Priset, som utdelas i samarbete med IFPI Finland, går till en artist som på ett finurligt sätt har engagerat fans via sociala och digitala medier. Vinnaren röstades fram av allmänheten och bland de nominerade fanns även Apulanta, Cheek och Robin. Utmärkelsen delas ut i samtliga nordiska länder.

I motiveringen står det bland annat att ”Isac har byggt upp ett tajt och månsidigt förhållande till sina fans genom såväl sociala som andra digitala kanaler. Artisten har ordnat ett flertal tävlingar för sina fans, varav det största var karaoketävlingen som ordnades i samband med singelsläppet av First Kiss.”.

Isac Elliot själv är, självklart, mycket exalterad över priset.

- Jag har haft ett hisnande första år och det här känns fantastiskt. Jag vill i synnerhet tacka mina fans. De är bäst - jag kan alltid lita på dem. De stöder mig och är lite som en familj för mig. Det här är vårt gemensamma pris – jag skulle inte ha kunnat göra det här utan mina fans!

Förutom den fina utmärkningen får Isac Elliot en marknadsföringskampanj värd 20 000 euro av Spotify.

Emma-galan sänds på Yle TV2 och streamas på Arenan fredag kväll klockan 21 framåt.