Hoppa till huvudinnehåll

Investerings- och anställningsstopp i Korsholm

Pengar.
Pengar. Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist sedlar

Alla investeringar i Korsholm som överstiger 250 000 euro måste ha kommunstyrelsens godkännande. Inga fastanställningar får heller göras utan kommunstyrelsens tillstånd. Det beslöt kommunstyrelsen i Korsholm på måndag kväll.

När det gäller att ta in vikarier bör förmännen noga överväga behovet. Övertid skall utföras bara med förmannens skriftliga tillstånd. Dessutom skall kommunens personal uppmuntras till att använda sin sparledighet.

När det gäller skolning för personalen skall det noga övervägas vilka skolningar som ger bästa resultat med tanke på just kostnaderna.

Kommunens budget för 2014 är stram och varje nämnd skall noga se över sin verksamhet och sina investeringsbehov så att man i längden kan få balans i ekonomin. Korsholm är i en ekonomiskt besvärlig sist bland annat för att både statsandelarna och skatteintäkterna minskat.

Läs också