Hoppa till huvudinnehåll

Premiär för Simon

Team Unicorn från Åbo äter ur en spotunna. Bild: Yle simon

Streetgamet och tv- och webbserien Simon är här! Hur långt är vi beredda att gå i ankdammen? Vem är bäst på att övervinna sina egna rädslor och fördomar? Vem klarar bäst av givna utmaningar under en begränsad tid. En stor dos social kompetens är vad som behövs för att klara sig i Simon, inte bara för att det är ett spel, men för att det är ett spel inför öppen ridå.

Första dusten är i Åbo, där tre lag gör upp om en finalplats. Två lag från Vasa och ett från Åland som navigerar sig fram genom Simons uppdrag i Åbo. Med är de socialglada tjejerna Janina Kronlund, Hoai Nguyen, Emma Tallgren och Josefina Kallio i Team Unicorn (Vasa), mentalvårdarna Jesper Palmberg, Jonas Kesti, Michaela Wiklund och Thomas Knipström i Hutski Expendables (Vasa), de skruvade galningarna Didrik Svahn, Ronny Enström, Morgan Lindroth och Robin Gestranius i Team Kongo från Åland.

Vi följer med när de tävlande utmanar sina egna konventioner, vistas i obekväma sociala situationer och tänjer på egna rädslor och gränser.

Under tolv timmar delar Simon ut ett hundratal utmaningar som lagen skall genomföra så många som möjligt av. Reidar Wasenius är den allsmäktige Simon. Vi får exempelvis vara med när Team Unicorn letar delikatesser bland soporna, Hutski Expendables samlar kyssar av stadens mer åldersbestigna invånare och de galna ålänningarna går så långt som att klä av sig nakna för att utföra några urbana kullerbyttor – allt för att samla stora poäng i jakten på den skimrande finalplatsen i Mariehamn.

Utöver komiska situationer, skämskuddar och språkbarriärer på gatan bjuder Simon på en rad grupputmaningar i Robinson-anda där lagen står öga mot öga i kampen om poäng. Vem rattar snabbast ner för en slalombacke i en motorlös gokart? Vem är bäst på medeltida armborste?

Se de fyra första avsnitten från Åbo på Arenan.

Nyligen publicerat - X3M