Hoppa till huvudinnehåll

Seinabo Sey - juice, flum och en massiv hit

Seinabo Sey skriver låtar om hur folk beter sig. Bild: Yle / Tommy Nordlund seinabo sey

Vem är hon med den där sköna Younger-låten, började många undra i vintras. Nu vet vi. Vad vi inte visste var att hon också är en juicegalning!

Stockholms soulpopsensation Seinabo Sey har tagit klivet in i stjärnlogerna rekordsnabbt.

En låt tog det, sen var hon där. Mest förvånad verkar hon vara själv.

- Att bara släppa en låt funkade inte förr, men nu verkar det göra det. Men jo, det är galet.

Att det tog år att få ut Younger är mest en fascinerande detalj så här i efterhand.

- Ja alltså två år gick det, mest för att vi inte visste hur vi skulle släppa den, eller vilka som var bäst på att göra det. Egentligen kan jag ju skriva på en kvart men sen tar allt väldigt lång tid att göra klart, alla smådetaljer, säger Seinabo, som lovar att nästa singel ska ta ett par månader att få ut, inte mer.

- Samtidigt vill jag ju göra en hel skiva, men en bra sådan, så jag tänkte ta min tid.

Viktig detalj 1. Seinabo ser dig.

- Haha, ja jag gillar att skriva om hur folk beter sig, det är min favoritsysselsättning! I och för sig är det säkert mer mig själv än jag vill erkänna i låtarna, jag gör exakt samma misstag som alla andra hela tiden. Det är det Younger handlar om - jag vet en massa saker, så varför gör jag fel då?

Viktig detalj 2. Under tiden vi pratar dricker hon... ja vad är den där gröna sörjan?

- Det är sellerijuice tror jag. Gott!

Du gillar juice?

- Ja, jag har en juicemaskin hemma, så jag gick på det där med årets julklapp, haha. Jag gillar att lägga i rödbetor! Det låter äckligt, men det smakar, ja, lite jord sådär. Jag tycker om det.

Viktig detalj 3. Seinabo Sey tänker fortsätta flumma.

- Jag har ju varit kring etablerade människor länge men aldrig insett vad det innebär att allt fokus är på en själv. Jag kan tycka att det är lite märkligt... Några personer har sett mig men inte vågat hälsa, och sen har de skrivit i efterhand och berättat. Det är kul men lite jobbigt, jag vill att folk ska våga komma fram.

Seinabo konstaterar att det är dags att vinka av sitt gamla liv och säga hej till det nya.

- Bara det att vi sitter här och snackar. Om jag varit med i bandet, sådär som jag alltid varit, så hade jag fått ligga och vara bakfull nu.

En av baksidorna med jobbet, kanske?

- Äh, jag har fortfarande inte skärpt mig, så jag går fortfarande ut sent. Jag försöker flumma ut så mycket jag kan ändå.Nyligen publicerat - X3M