Hoppa till huvudinnehåll

Hakkarainen skickade könsbilder med jobbtelefonen

Bild: Yle teuvo

Riksdagsman Teuvo Hakkarainen från Sannfinländarna är i blåsväder igen.

I ett pressmeddelande beklagar Hakkarainen uppgifterna i tidningen Seiska om att han skickat nakenbilder till en kvinna. Kvinnan säger till tidningen att Hakkarainen skickat vågade nakenbilder på sig själv, tagna med hans riksdagstelefon.

Hakkarainen säger att hans omdöme svek, och att allt berodde på hans egen dumhet. Han säger att han var berusad och att han lockades med i det hela av text- och bildmeddelanden.

"Jag är utsatt för utpressning"

Teuvo Hakkarainen säger till Yle Nyheter att han blivit utsatt för utpressning i anslutning till meddelandena. Enligt honom utnyttjades hans berusning medvetet för att det sedan skulle gå att tjäna pengar på situationen.

Teuvo Hakkarainen säger att han inte i det här skedet överväger att göra någon polisanmälan om det han anser vara utpressning.

Riksdagsgruppen tog inte upp saken

Ordföranden för Sannfinländarnas riksdagsgrupp, Jari Lindström vill inte kommentera Teuvo Hakkarainens agerande eller uttalanden om utpressning.

- Hakkarainen har själv berättat om saken i sitt pressmeddelande, säger Lindström.

Saken togs inte upp då Sannfinländarnas riksdagsgrupp höll möte idag. Teuvo Hakkarainen ber att Sannfinländarna som parti inte blandas in i det hela.

- Jag är en ärlig man och jag är helt annorlunda i nyktert tillstånd, tillägger han.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Inrikes