Hoppa till huvudinnehåll

Äldreomsorgen i Pargas behöver mer pengar

Bild: Yle väntetider

Specialsjukvården och familjetjänster i Pargas stad överskred sin budget i fjol. Det blev klart då social- och hälsovårdsnämnden i går behandlade fjolårets bokslut.

Däremot lyckades hälsovården och äldreomsorgen hålla sig rätt så bra inom budgetramarna. Äldreomsorgen kommer ändå att behöva betydligt mer pengar i framtiden.

Äldreomsorgen lyckades hålla sin budget tack vare att staden flyttade över 700 000 euro från specialsjukvården till äldreomsorgen i september. Men då hade man inte räknat med en räkning på ambulanstjänster på drygt 450 000 euro.

- De hade meddelat oss att de flesta av specialsjukvårdens räkningar redan var betalda, men så var det inte. Äldreomsorgen borde få en mycket större budget i framtiden för med nuvarande budget går verksamheten inte ihop, säger Merja Fredriksson som är social- och hälsovårdsnämndens ordförande.

Fredriksson tror inte heller äldreomsorgens budget för i år kommer att räcka till.

- Troligtvis kommer den att gå över budgetramarna. Vi har nya serviceenheter och nya anställda så det betyder också att det behövs mera pengar, säger Fredriksson.

Nämnden beslöt även att tillsätta en arbetsgrupp som ska utreda aktuella ärenden som att bygga flera serviceboenden eller att anställa flera till hemvården. Arbetsgruppen ska också ta ställning till var sådana fastigheter kunde placeras.

För tillfället är köerna till serviceboende längst i Nagu och Korpo.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland