Hoppa till huvudinnehåll

Spelmän, kör och rockabilly

Norska The Teddybears utmanar the teddybears

Både spelmän, körsångare och norsk rockabilly ingår i Danslistans repertoar för tillfället. Norska The Teddybears utmanar med äkta 80-tals rockabilly. Dessutom testas gitarrmusik med två österbottningar, Per-Erik Krooks och Charles Plogman.

Gitarrgodingar heter skivan med gammal hederlig ståltrådsmusik. Det är Björn Schauman, Clas Holm, Per-Erik Krooks samt Charles Plogman som samarbetar på skivan.

Det är de två sistnämnda gitarristerna, Per-Erik Krooks och Charles Plogman som utmanar med en tolkning av I´m gonna take you home.

Per-Erik Krooks känner vi från dansbandet Roxie och Charles Plogman från Charlies, från samarbetet med Tommys och framförallt kanske som Charles Plogman solo.

Här är dom alltså i sitt hjärtas musik, "rautalanka" från 60-talet

- Skivan har fått ett gott mottagande bland gitarrmusikdiggarna som inte får så mycket av denhär varan längre, säger Per-Erik Krooks.

Norska The Teddybears

Norges svar på svenska The Boppers heter The Teddybears. Låtarna från 80-talet har kommit på CD och utmanarlåten på Danslistan är To feite striper Brylcreme.

The Teddybears grundades år 1980 av tre musikerkillar med en gemensam nämnare: den amerikanska popkulturen från 50-talet med allt vad det innebar: bilar, frisyrer och kläder.

De startade storstilat både på Norsktoppen och på långa turnéer i hela Norge. Men sen blev det en lång paus.

25 år senare kom följande skiva och nu ytterligare en CD med hitarna från 80-talet.

The Teddybears är veckans nordiska utmanare på Danslistan. Från Sverige utmanar sundsvallsbandet Jive och en låt som önskats av en lyssnare, Då tänker jag på dig.

Spelmän och kör

Vörå Spelmansklubb har fått fortsatt förtroende. De ligger på nionde plats med låten som är skriven av Wilhelm Skata, Brevet.

Nykarleby Manskör är steget före på listan. Det blev åttonde plats för 80-års jubilerande kören i danslåten En värld av kärlek, skriven av körens dirigent Thomas Enroth.

Bredden är stor på Danslistan just nu. Så har också rösterna strömmat in under veckan som gått. Nästan 1000 personer var med och valde den aktuella Danslistan.

Toppen av listan verkar ändå orubblig. Högtryck fortsätter som etta, Cecilia Kyllinge som tvåa och Carisma har bibehållit sin tredje plats.

Veckans nykomling är Elisa med melodifestivallåten Casanova.

Häng också du med i röstningen på Danslistan!
I Vega på söndag kl. 14.06 och tisdag kl. 13.03.

Läs också

Musik