Hoppa till huvudinnehåll

Stämningen är låg på Itella

Postkontor
Arkivbild. Postkontor Bild: YLE/Mira Myllyniemi itella

Itella minskar sin personal med knappa 500 medarbetare och utgången för Österbottens del är ännu oviss. De hotade jobben finns främst inom utdelningen. Vi är tvungna att minska vår personal, säger Reijo Uuusihauta, områdesansvarig på Itella i Österbotten. Vi står inför verkligt stora förändringar. Volymen har gått ner våldsamt på rätt kort tid.

- Tidigast nästa månad vet vi något om hur det ser ut för Österbottens del. Men i detta nu är det inte aktuellt att stänga servicepunkter eller sorteringscentraler, säger Reijo Uusivirta.

Traditionell post som brev har minskat med ungefär 10 procent, men paketförsändelser har klarat sig bättre.

Uusivirta oroar sig också över utdelningen av morgontidningar. Den tidiga utdelningen berör 500 tidningsutdelare och med Keski-Pohjanmaa har Itella inte längre något avtal. Förhandlingar pågår med HSS Media och Pohjalainen.

Bland personalen är stämningen dämpad.

- Jag kan gå över till att arbeta mera på transportsidan, så jag är inte oroad för min egen del. Men jag är medveten om att mina kollegor kan bli utan arbete, säger Alf Eriksson som arbetar på Itella i Vasa. Stämningen är lite nedslagen i kafferummet. Vi kan bara vänta och se hur det blir.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten