Hoppa till huvudinnehåll

Österbottnisk final i ligacupen

Steven Morrissey
Steven Morrissey matchhjälte på Åland. Steven Morrissey Bild: YLE steven morrissey

VPS och SJK är klara för final i ligacupen. VPS besegrade IFK Mariehamn med 4-0, medan SJK slog ett reservbetonat HJK med 1-0.

Matchhjälte på Åland var Steven Morrissey som gjorde tre mål för bortalaget. Morrissey gjorde 0-1 för VPS i första halvlek och spädde på med två mål efter 70 spelade minuter. Vasalagets sista mål gjordes av Jean Fridolin Nganbe Nganbe.

I finalen får VPS möta SJK som var ett mål bättre än HJK, då lagen möttes tidigare på lördagen.

HJK hade ett mycket ungt lag på papperet och ingen av HJK:s ordinarie spelare var med i laguppställningen. SJK hade däremot så gott som sitt bästa lag på planen, men lyckades inte slå hål på det unga HJK i första halvleken.

I början av andra halvleken fick hemmalaget äntligen ett mål, då Josu hittade nätmaskorna i den 50:e spelminuten. Det blev matchens enda mål och SJK får spela final på hemmaplan den 29 mars.

Kamraterna vidare i finska cupen

I den fjärde omgången av finska cupen blev det seger för både Vasa IFK och Helsingfors IFK. HIFK hade en lättare uppgift att besegra sin motståndare, då laget vann över Kontu med 8-0.

Matchen mellan VIFK och FC Jazz var däremot betydligt jämnare. IFK vann efter förlängning med 3-2. Mathhjälte var Nicolas Sievers-Laine.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport