Hoppa till huvudinnehåll

En FM-dag kvar i Vaajakoski

Iivo och Kerttu Niskanen, OS 2014
Många OS-medaljörer i FM-spåren. Iivo och Kerttu Niskanen, OS 2014 Bild: Lehtikuva iivo niskanen

Trots det tunna snötäcket blir det åka av också den sista dagen av skid-FM i Vaajakoski i Jyväskylä. Av Yles digra dukning återstår ännu distansloppen på söndagen.

FM genomförs på aningen kortare tävlingsbanor än planerat, men arrangemangen i Vaajakoski har överträffat alla förväntningar. Söndagen tremils- och femmilslopp har förkortats p.g.a. att de längsta banorna inte går att använda. Damernas långa FM-distans i klassisk teknik går som 20 km och herrarnas som 30 km. De behåller alltså sin FM-status trots förkortningen.

Startlistan för damernas 20 km klassiskt upptar för närvarande 93 namn och herrarnas lista inför 30-kilometern har hela 148 namn. Samtliga finländska OS-längdskidåkare är med, också alla medaljörer: Iivo Niskanen, Sami Jauhojärvi, Anne Kyllönen, Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen och Krista Lähteenmäki

Den bekanta duon Leif Lampenius och Glenn Lindholm svarar för de svenska referaten från FM-helgen.

Skid-FM, Vaajakoski

23.3 – damer 20 km, klassisk teknik, kl 10:20 – 12:30 i TV2 anmälda
23.3 – herrar 30 km, klassisk teknik, kl 14:45 – 17:30 i TV2 anmälda

Läs också

Sportens sändningar