Hoppa till huvudinnehåll

Nya fotografier i rättegången mot Pistorius

Oscar Pistorius
Rättegången mot Oscar Pistorius fortsatte. Oscar Pistorius Bild: EPA oscar pistorius

Friidrottaren och paralympiska guldmedaljören Oscar Pistorius rättegång fortsatte med nytt bevismaterial. Sydafrikanen Pistorius anklagas för att ha mördat sin flickvän Reeva Steenkamp.

Rättegången har pågått i tre veckor och på måndag presenterades nya fotografier från brottsscenen. På bilderna kan man bland annat se en blodig kricketklubba som man misstänker att har använts av Pistorius för att slå sönder toalettdörren, efter att han skjutit Steenkamp.

Vittnen har framfört att de hört ljud som skulle antyda att någon slagit toalettdörren i Pistorius lägenhet flera gånger. De nya fotografierna har tagits av poliser. Försvaret var missnöjt med att polisen Bennie van Staden, som tagit bilderna, flyttat på kricketklubban för att få bättre fotograferingsvinkel. Enligt van Stadens vittnesmål fann det också blod på väggen och på stolar.

Van Staden fotograferade även Steenkamps kropp men de bilderna visades inte under rättegången. Pistorius sköt Steenkamp genom toalettdörren senaste år.

Hoppa över Twitterpostning

Ifall Pistorius döms för mord kan han få minst 25 år i fängelse. Försvaret yrkar på att Pistorius trodde sig skjuta en inbrottstjuv.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport