Hoppa till huvudinnehåll

Smoukahontas får stadens nyckel

Bild: Sara Maria Forsberg klickmonster

På tisdag överlämnar stadsdirektör Mikael Jakobsson stadens nyckel åt Sara Maria Forsberg som blivit Jakobstads mest berömda invånare med sina videos på YouTube. Dagsfacit är nu uppe i över tio miljoner klick.

Stadsdirektör Jakobsson är mycket entusiastisk över Sara Marias framgång i Finland och ute i världen och samtidigt glad över den positiva och breda uppmärksamhet som staden har fått i och med Sara Marias kändisskap.

- Sara Marias framgång visar vilken förmåga sociala medier har att fungera som en kanal för nya begåvningar.

Enligt Jakobsson kan vi vara stolta över att det i vår stad finns just en sådan här, mångsidigt begåvad, ung person. Sara Maria är ett gott exempel på att Jakobstad är en bra språngbräda för den som vill ut i världen, säger Jakobsson.

Stadens nyckel är ett inofficiellt pris som delats ut två gånger tidigare. Artisten Carola Häggqvist fick det för sitt besök i Jakobstad där hon medverkade till att rädda Jeppis Hockeys ekonomi. Den andra pristagaren är den åländske affärsmannen Anders
Wiköf som bidrog till att fotbollsföreningen Jaros ekonomi på fötter.

- Med priset försöker vi skapa emotionella band till Jakobstad, säger Jakobsson.

Läs också: