Hoppa till huvudinnehåll

Men vad ska vi nu då titta på?

Igår meddelade Fyran att de, med omedelbar verkan, lägger ner talk-showen Sarasvuo som gått på torsdagskvällar sedan hösten 2013. Orsaken uppges vara att programmet inte lockat tillräckligt mycket tittare, speciellt i den för Fyran viktiga åldersgruppen under 44 år.

Sex episoder blir nu ogjorda och på sändningstiden kommer man i stället att visa en film. Vi gjorde en lista över program som tidigare lagts ner, men som nu kunde återupplivas från de döda då det en gång finns ett hål i Fyrans tv-tablå.

Napakymppi

En riktig klassiker som sändes från år 1985 ända fram till 2002. Dejtingprogrammet med programledaren Kari Salmelainen i spetsen lades också ner på grund av svaga tittarsiffror även om Napakymppi under sina glansår lockade otroliga 2,7 miljoner tittare.

7000 deltagare hann under programmets 18 år testa sin lycka i kärlek. Reglerna var enkla: En singelkvinna, eller man, försökte genom att ställa frågor hitta en partner av det motsatta könet. Efter att i blindo ha valt en av tre tävlanden fick paret åka på en överraskningsresa tillsammans.

Salmelainen började se ganska sliten ut på programmets höst, men nu har han igen varit i etern i och med tävlingsprogrammet Dancing on Ice, och under en kort tid som värd för ett dejtingprogram på TV5. Det programmet lades också ner eftersom det inte motsvarade beställarnas förväntningar.Onnenpyörä

Den finska versionen av succékonceptet Wheel of Fortune såg dagens ljus år 1993. Under programmets åtta år långa liv hann 1574 deltagare tävla om fina priser som till exempel en massageapparat mot celluliter.

Lyckohjulet har snurrat på många tv-kanaler världen över och programvärden Janne Porkka gjorde faktiskt en comeback år 2012 med Epäonnenpyörä (oturshjulet) som ett moment i pratprogrammet Heikki & Mikko Show. Då delades det inte ut poäng utan istället straff åt den programvärden pilen pekade på.Tittar du på hela klippet får du också ett smakprov på en annan tv-klassiker med Marco Bjurström.

Jyrki

Musikprogrammet Jyrki influerade 90-talets unga i Finland som få andra lyckats med. Programmet sändes live fem dagar i veckan från Glaspalatset i centrala Helsingfors. Under 2901 sändningar från år 1995 fram till 2001 fick tittarna se de senaste musikvideorna och artistintervjuer med tidens största stjärnor.

Många av de programledare som nu syns i tv-rutan inledde karriären i Jyrki. Att tala om programmet är som att öppna Pandoras box. Nämner man Jyrki får dagens trettioåringar ofta en glansig nostalgisk blick och sedan talar de besviket och oförstående om hur ett så fint program någonsin kunde läggas ner.Besvikna flickor I Jyrki efter att Take That meddelat att de slutar.