Hoppa till huvudinnehåll

Courtney Love drar sitt strå till stacken

Courtney Love har gett sig in på detektivbranschen. Bild: CHRISTOPHE KARABA / EPA / ALL OVER PRESS courtney love

Sångerskan, låtskrivaren, skådespelerskan och artisten Courtney Love har nu tagit sig an en helt ny utmaning, som amatördetektiv.

I och med att satellitföretaget DigitalGlobe lät allmänheten ta del av deras bilder över området där man misstänker att flygplanet Malaysia Flight 370 försvunnit, har en hel del fåtöljspanare tagit upp sökandet hemifrån. På deras sajt, som är helt dedikerad till sökandet, får användaren lite allmän information om hur sökandet går till och vad det lönar sig att leta efter på satellitbilderna.

Tidigare har samma webbtjänst hjälpt myndigheter att bland annat hitta flyktingläger i Somalia och kartlägga skadorna efter tyfonen Haiyan.

Du kan själv hjälpa till att hitta det försvunna planet här.

Courtney Love publicerade en satellitbild på sin facebook-sida där hon prickat ut något hon tycker liknar ett oljeläckage och ett flygplansvrak.


Rocksångerskans ”fynd” plockades snabbt upp av pressen och kommenterades livligt på sociala medier, bland andra av komikern Daniel Tosh. Han bad Courtney hitta Bifrost bron som enligt nordisk mytologi leder från jorden till Asgård. Detta för att Daniel gärna vill träffa åskguden Tor.


Courtney var inte sen med att svara på Daniels sarkastiska tweet. Hon publicerade en ny detektivbild. Den här gången av en avklädd Tosh. På bilden har hon igen pekat ut vissa områden hon vill fästa uppmärksamhet vid.

Hoppa över Twitterpostning


Kul att Courtney har gett sig in på detektivbranschen tycker vi. Här kommer några tips på olösta mysterier som Courtney gärna kunde ta sig an och kasta lite ljus över.

1. Jimmy Hoffa

Where in the World Is Jimmy Hoffa's Body?
Det är allmänt känt att den amerikanska maffian mördade den superkorrupta fackföreningsledaren år 1975. Men var gömdes liket? Myterna är många: Han ligger ingjuten i grunden under Giants Stadium i New Jersey. Han har kastats i ett träsk i Florida. Han ligger under en simbassäng på en bakgård i Bloomfield Hills.

2. Palme-pistolen

Sveriges, och en av hela världens, mest omfattande mordutredningar under modern tid; Mordet på statsminister Olof Palme. Det enda spår gärningsmannen lämnar efter sig på mordplatsen är två kulor av typen Winchester-Western .357 Magnum.

Polisen har sedan mordet i februari 1986 försökt hitta vapnet som kulorna avfyrats med, men utan större framgång. 500 magnumrevolvrar har provskjutits utan resultat och ingen vet var pistolen kan hålla hus. Kanske Courtney kunde försöka spåra den?

3. Benitos piratskatt

Alla mysterier behöver ju inte vara tragiska berättelser där någon dött eller försvunnit. I och för sig gick nog Benito Bonito en våldsam död till mötes, men innan piraten dog hann han gömma en av de största piratskatterna man känner till som fortfarande inte hittats.

Benito lär ska ha gömt skatten på Isla del Coco som är en ö 550 kilometer Costa Ricas kust. Skattens värde är beräknat till omkring 300 miljoner dollar, och även om Courtney kanske inte har ett brinnande behov av tillskott i kassan så skulle det vara häftigt om hon i varje fall kunde peka ut var vi ska börja leta. Du vet så där; varmare, varmare, kallare…

Nyligen publicerat - X3M