Hoppa till huvudinnehåll

"Äldrerådet i Borgå överkört i viktiga frågor"

Äldrerådet i Borgå känner sig överkört i frågan om äldreboendeenheten i Johannisberg Bild: Yle/ Bettina Aspfors johannisbergs äldreboende

Äldrerådets status i Borgå kunde vara bättre. Det säger ordförande Björn Sundqvist. Vår röst väger sist och slutligen ganska tunt, man kan alltid hänvisa till bristande ekonomi och alltför små resurser, säger Sundqvist.

En fråga där äldrerådet i Borgå känner sig ordentligt överkört är avdelning 4 vid Näse sjukhus, som hittills har varit en långliggaravdelning. Social- och hälsoväsendet beslöt att den avdelningen skall stängas senast i juni i år. Avdelningen ombildas till kvalificerat serviceboende. Det betyder att patienterna som bor där skall ut om de inte får en plats i det kvalificerade serviceboendet på samma avdelning.

En annan fråga där äldrerådet blev överkört är enligt Sundqvist äldreboendeenheten Johanna vid Johannisberg. Det var meningen att den nya enheten skulle hämta hjälp för åldringar som behöver serviceboende. I stället stängdes flera avdelningar i Johannisberg och Ebbo, vilket ledde till att inte en enda plats kom till.

Mera om äldrerådens verksamhet i nyländsk förmidda i dag, torsdag efter nyheterna kl. 10.

Läs också