Hoppa till huvudinnehåll

Nu börjar fotbollssäsongen!

Julia Tunturi, 2013.
Julia Tunturi kombinerar fotboll och gymnasiestudier vid Katedralskolan i Åbo. Julia Tunturi, 2013. Bild: Yle/Marie Söderman ligalag

Nu på lördag den 22 mars spelas den första matchen i damernas fotbollsliga 2014 mellan TPS och HJK i Åbo. En av Åbolagets bästa spelare, sjuttonåriga Julia Tunturi från Pargas, känner sig taggad inför säsongsstarten.

- Jag har förberett mig så mycket jag kan och har laddat mentalt. Jag har också sett till att äta, dricka och sova bra för att vara i så bra form som möjligt, säger Tunturi.

I fjol slutade TPS-damerna på en åttonde plats av tio i ligatabellen. I år siktar damerna på att landa i den övre slutserien.

- Vi har ett ungt lag precis som i fjol, men i år har vi mer vinnarmentalitet. Laget vill verkligen spela bra fotboll så vi siktar på en tredje eller fjärde plats.

- I fjol skadades två av lagets skickligaste spelare i slutet av säsongen. De ersattes med två mer oerfarna spelare, vilket naturligtvis påverkade slutresultatet, säger Tunturi.

Julia Tunturi går just nu i gymnasiet i Åbo för att kunna kombinera studierna med fotbollen. Gymnasiet kommer hon att slutföra på fyra år.

- Jag är ofta på träningar då de andra är på lektion så jag får studera rätt mycket på egen hand och ta igen det jag har missat. Men det går helt okej, säger Tunturi.

Lördagens premiärmatch mellan TPS och HJK klockan 14 har flyttats från Idrottsparken till Kuppis för att lagen ska kunna spela på en uppvärmd plan. Tunturi räknar med att ligasäsongen får en riktig rivstart.

- HJK har ett bra lag och vi har ett bra lag. Det är säsongens första match så det blir nog en tuff match, säger Tunturi.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland