Hoppa till huvudinnehåll

Antti Rinne presenterade politiskt program

Antti Rinne höll presskonferens den 21 mars. Bild: Lehtikuva politiskt program

Fackförbundet Pro:s ordförande Antti Rinne som kandiderar för SDP:s ordförandepost i maj, har presenterat ett eget politiskt program.

Ungefär 30 icke namngivna personer har deltagit i utformandet av programmet. Att skribenterna hålls anonyma motiveras med att en del av skribenterna på grund av sin position skulle ha svårt att synligt vara med i Rinnes kampanj.

Rinnes politiska program är ungefär 50 sidor långt och innehåller bland annat analyser om socialdemokratins kärna och om orsakerna till partiets svaga understöd. I programmet konstateras att avsaknaden av en politisk linje är en av orsakerna till raset i partiets understöd.

I programmet tar man också ställning till välfärdssamhällets framtid och de ekonomiska framtidsutsikterna.

I den delen av programmet som Rinne skrivit själv, ser han potential i bland annat export av utbildnings- och hälsovårdsbranschen, turism och i den ryska marknaden. Rinne stöder bland annat visumfrihet för ryssar samt en ökning av undervisningen i det ryska språket och den ryska kulturen.

Socialdemokraterna väljer ny ordförande i början av maj vid partikongressen i Seinäjoki. Rinne är hittills den enda kandidaten som utmanar SDP:s sittande ordförande, finansminister Jutta Urpilainen.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes