Hoppa till huvudinnehåll

De här låtarna spelas mest i världen

Avicii kommer till Helsingfors
Aviciis låt Wake Me Up har spelats mest på Spotify. Avicii kommer till Helsingfors Bild: Avicii avicii

Har du alltid funderat över vilka låtar som spelats riktigt mycket? Nu behöver du inte fundera längre, vi har svaret.

Vissa låtar spelas riktigt mycket på radio, de har det där lilla extra som gör dem lyssnarvänliga. Ibland kan också ett land bli hopplöst förälskat i en låt, och spela den om och om igen, i flera år.

Den mest spelade låten i Finland är givetvis en finsk sådan, som också framförs på finska. Det är Rauli Baddings Paratiisi. En traditionell och väldigt vacker låt som alltså spelats sjukt många gånger på radion.Vet ni vad den mest lyssnade låten på Spotify är just nu?

Aviciis Wake me up. Den passerade precis 200 miljoner lyssningar. Svenskarna vet hur man gör och varje decennium har de någon artist på toppen, tänk bara Abba, Roxette och Ace of Base.Storbritannien har också en fin topp trea på låtar som spelats absolut mest i radion.

På tredje plats hittar vi Love is all around av Wet Wet Wet, på andra plats Queens storslagna låt Bohemian Raphsody och på första plats Whiter Shade of Pale av Procul Harum. Allt utom plats tre vittnar om en god musiksmak, med andra ord.Australien då? De tar nästan priset för att vara överengagerade i en låt. Sedan 1998 har Natalie Imbruglias låt Torn spelat över 300 000 gånger. I snitt alltså 75 gånger om dagen på de australiensiska radiostationerna. Det bör också påpekas att det är en coverlåt. Ednaswap gjorde orginalet.


Vi måste såklart avsluta med den mest spelade jullåten, och det här är ingen överraskning. Världens mest spelade jullåt är Last Christmas av Wham.


Sådär ja. Nu har ni de perfekta låtarna för en riktigt lyssnarvänlig spellista.