Hoppa till huvudinnehåll

Delad poäng i premiären

Roosa Ariyo och Adelina Engman i kamp om bollen Bild: Lehtikuva ariyo

Honka och Åland United delade på poängen då damernas fotbollsliga sparkade igång på lördagen. Matchen slutade 3-3 efter att Ella Vanhanen kvitterat för Åland United då en minut återstod av matchen.

De regerande mästarinnorna i Åland United inledde matchen bäst och Emilia Iskanius förde upp laget i ledning redan efter elva minuters spel. Hemmalaget Honka kvitterade två minuter före pausvila efter mål av Sini Vehviläinen.


Efter 75 minuter förde Jenny Danielsson upp hemmalaget i ledning och två minuter senare gjorde Sini Vehviläinen sitt andra mål för dagen då hon gjorde 3-1. Juliette Kemppi reducerade för Åland United efter 84 minuter och efter det jagade bortalaget en kvittering. Med en minut kvar av matchen kunde inhopparen Ella Vanhanen kvittera till 3-3 och lagen delade därmed på poängen.

TPS besegrade HJK på hemmaplan i Åbo med 4-2. Nyförvärvet från Vasa IFK Ria Öling gjorde 1-0 för hemmalaget i slutet på den första halvleken. I mitten på den andra halvleken hade TPS en riktigt bra period och Hanna Ruohomaas två mål lade grunden till segern.

Nykomlingen Merilappi United besegrade NiceFutis med 4-2 på bortaplan i Björneborg. Hemmalaget tog ledningen i den 14:e minuten efter mål av Brooke Barbuto. Natalia Kuikka kvitterade efter 29 minuter och tio minuter senare gjorde Giuleana Lopez 2-1 för bortalaget. I den andra halvleken kvitterade Barbuto för NiceFutis men Lopez kunde igen ge bortalaget ledningen några minuter senare. Emmi Liias fastställde slutresultatet till 4-2 i den sista matchminuten.

Resultat:

Honka – Åland United 3-3 (1-1)

TPS – HJK 4-2 (1-0)

NiceFutis – Merlilappi United 2-4 (1-2)

ONS – Kokkola F10 5-3 (2-1)

Pallokissat – PK-35 2-2 (2-0)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport