Hoppa till huvudinnehåll

Anette Olzon: Jag fick sparken via e-post

Bild: Patric Ullaeus Revolver anette olzon

Anette Olzon är aktuell med en soloskiva, Shine, som ges ut denna vecka. Vi träffade henne och talade om nya skivan, det som hände med Nightwish och leopardmönster.

På fredag (28.3) släpps Anette Olzons soloskiva som heter Shine. Den nya skivan är inte alls lik det som Anette gjorde i Nightwish.

- Det är poprock och en ganska mjuk skiva med personliga texter. Den ska helst beröra lite.

Lies är den andra singeln från skivan och släpptes i februari.Sparken


Anette Olzon var med i Nightwish när hon 2012 plötsligt fick sparken från bandet. Hon berättar rörande öppet om händelserna.

- De tyckte väl inte om mig. Bandet skickade ett e-post till min manager där de meddelade att jag är ute ur bandet och att de tar in någon annan. Det är väl ett ganska lätt sätt att ge sparken via e-post. Och ett ganska tråkigt sätt. Lite som att göra slut via sms. Man kanske kan vara lite mer stark och rakryggad. Plus att de ersatte mig med någon ny jätte snabbt.

Anette var både sjuk och gravid när allt hände så hon var extra känslig.

- Det var väldigt jobbigt till en början. Speciellt för att de gick vidare så väldigt fort. Det är ju helt som att man skulle gifta sig med någon ny dagen efter en skillsmässa. Det tog ett halvt år för mig att bearbeta allt.

Vi undrar om Anette är svartsjuk på Floor Jansen, som tog hennes plats i bandet.

- Nej det är jag inte. Man ska inte lägga någon skuld på henne. Hon har bara tagit emot ett jobb.

Leopardmönster

Anette älskar leopardmönster och är klädd i en leopardjacka när vi träffar henne. Vi har hört att varje kvinna går en gång i sitt liv igenom en fas med djurmönster. Det betyder att man genomgår en kris och att man borde komma över den. Om Anette inte kommit över leopardfasen om några år så uppmanar vi henne söka hjälp.

- Men jag har alltid sagt att jag ska vara en gammal tant på 85 år som går klädd i leopradmönster från topp till tå.

Okej. Kanske det bara är en modegrej med djurmönster nu.

Nyligen publicerat - X3M