Hoppa till huvudinnehåll

Min tro är som en bokstege

"Jag är Emma Audas, och jag är präst. Jag är beroende av att sätta ord på min tro.

Genom att tänka högt kring den begriper jag den lite bättre, och genom att ge vidare av den så får min prästuppgift sin mening. Ibland tänker jag att min tro är som en stor bokhylla med en gammaldags bokstege som lutar sig upp mot den. Stegen för mig upp och ner, till höger och till vänster, och beroende på var den för tillfället är så ger den mig lite olika böcker – olika berättelser och tankar. En del är självbiografier, en del kan vara ideologiska skrifter. Andra kan i sin tur vara gammal, hederlig andaktslitteratur. Jag försöker utmana mig genom att tvinga mig att tala om alla olika gengrer jag hittar i min tros bokhylla. En del böcker är som gjorda för högläsning - andra böcker är så svåra att återberätta. Men jag försöker. Och i mina andrum tänker jag högt om vad jag hittat."

foto Jeremy Bengts

Läs också

Tro

  • Systrarna växte upp utan mamma: "Vi förstod inte varför hon plötsligt försvann"

    Idag vet Nadja och Nathalie att deras mamma inte var nykter.

    Idag vet systrarna Nadja Kronqvist och Nathalie Lassila att deras mamma inte var nykter då de var små. Men då kunde de inte förstå varför hon plötsligt lämnade dem och varför hon kändes så otrygg då de fick träffa henne. Systrarna växte upp med sin pappa och vykorten de fick av mamman till födelsedag och jul hängde de upp på sovrumsdörren. De blev långsamt fler och fler.

  • Himlaliv: Johan Fagerudd och Luther.

    Varför är Luther så arg? Johan Fagerudd ger sin tolkning.

    Varför är Luther så arg? Skådespelaren Johan Fagerudd har grävt i historia och ger sin tolkning i monologen Luther i enrum.

Nyligen publicerat - Tro