Hoppa till huvudinnehåll

Fem nya spelarkontrakt för TPS

tps
TPS lagbygge i full fart. tps Bild: YLE/Andy Ödman tps

TPS lagbygge inför den stundande fotbollsligasäsongen tar fart. Åboklubben har gjort fem nya spelarkontrakt.

Tre av spelarna är fostrade i TPS, en spelare återvänder och en spelare är helt ny för klubben.

Mittfälttaren Jesper Brechtel ansluter till TPS från tyska Karlsruhe SC. Trots att 20-åringen är finsk medborgare har han aldrig tidigare spelat i Finland. Chefstränaren Mika Laurikainen känner honom då han spelat i U21-landslaget. Kontraktet med Brechtel är ettårigt.

Målvakten Arnold Uschanoff från Pargas och mittfälttarna Jonni Peräaho och Santeri Peltola har också skrivit på för ett år.

Igor Jovanovic återvänder till TPS efter en paus på fyra år. 24-åriga Jovanovic spelade 25 matcher i TPS säsongerna 2009 och 2010, och vann två FM-brons med Åboklubben. Förra säsongen spelade Jovanovic i FF Jaro. Kontraktet med Jovanovic gäller till slutet av juni 2014.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Sport