Hoppa till huvudinnehåll

Nylander: Trovärdigheten krävde en bantning av barnbidraget

Mikaela Nylander
Mikaela Nylander Bild: YLE/Stefan Härus mikaela nylander

- Nedskärningaren i barnbidraget är det som smärtar mest, men vi visste att balanseringen av ekonomin kräver åtgärder som känns hos alla samhällsgrupper, säger Svenska folkpartiets gruppordförande Mikaela Nylander i ett pressmedelande.

Nylander anser att regeringen i rambudgeten har sökt socialt rättvisa lösningar i och med att man inte skar ner på ensamförsörjartillägget. Hon poängterar också att de svaga grupperna i samhället har beaktats till exempel genom att indexjustera utkomststödet och genom att inte helt frysa indexjusteringen av övriga socialbidrag.

Därför är Nylander förvånad över att Vänsterförbundet valde att lämna regeringen med hänvisning till att partiet inte kunde godta budgetuppgörelsen.

Barnbidraget har hört till de stöd till familjerna som har hålluts oförändrat sedan 1990-talet, men att man nu skar också här är ett tecken på att hur allvarligt det ekonomiska läget är, anser Nylander, som ser att det är ytterst viktigt att få stopp på skuldspiralen.

Hon välkomnar satsningen på ett 300 miljoner euros tillväxtpaket i rambudgeten.

 • Fiskets natt, Kållby

  Forellfiske, sumodräkter och brinnande bilar vid åstranden.

  Varje år sedan 2001 fylls Esse å med forell och åstranden av bybor. Fiskets natt är en dold pärla bland Österbottens otaliga sommarevenemang.

 • Finlands längsta vägg, Brahestad

  En överraskande lång vägg förbluffar i Brahestad.

  I Brahestads trähusområde döljer sig en oväntad sevärdhet. Är det här Finlands längsta vägg?

 • Art Bank, Pargas

  Nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning.

  Surrealism i skärgården. I nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning kan du bekanta dig med en av 1900-talets mest kända surrealistiska konstnärers verk och träffa hans finlandssvenska reinkarnation.

 • Peuran polku – Renstigen

  En sydlig vildmark där du får vandra i lugn och ro.

  Du behöver inte flyga till Lappland för att uppelva vildmarkens lugn och ro. Den sydliga Peuran polku, eller Renstigen på svenska, erbjuder rusningsfri vandring med låg tröskel.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes