Hoppa till huvudinnehåll

Sparv närmar sig Bundesligan

Tim Sparv, 2012
Landslagsmittfältaren Tim Sparv (t.v.) nära åtminstone kval till Bundesligan. Tim Sparv, 2012 Bild: EPA / All Over Press sparv

Landslagsmittfältaren Tim Sparvs klubb Greuther Fürth tog ännu ett litet kliv närmare avancemang till Bundesligan tack vare tisdagskvällens seger över Fortuna Düsseldorf. Fürth är tvåa i den tyska andraligan.

Fürth vann över Fortuna med 4-1 på hemmaplan och har nu spelat åtta raka matcher utan förlust. Laget är tvåa i tabellen, en poäng bakom ledande FC Köln, då de två bästa stiger direkt och trean får kvala om avancemang.

Avståndet ner till serietrean Paderborn är två poäng, men fyran St. Pauli är redan sex poäng bakom. Fürth har sju matcher kvar att spela.

Sparv har spelat sig in i Fürths startelva i sin debutsäsong i klubben. Mot Fortuna inledde han på bänken men med tanke på det tuffa spelschemat kan han mycket väl igen finnas i startelvan när Fürth på fredag tar sig an St. Pauli på bortaplan.

Greuther Fürth steg till Bundesligan för två år sedan bara för att falla ner som seriejumbo förra våren.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport