Hoppa till huvudinnehåll

Borgå letar efter sjukskötare på mässa

En sjukskötare invid en sjukhussäng.
En sjukskötare invid en sjukhussäng. Bild: Yle/Tiina Karjalainen sjuksäng

Borgå stad satsar på att rekrytera professionella i vårdbranschen på sjukskötardagarna i Helsingfors.

Staden vill öka sin synlighet vid proffsevenemang och marknadsföra sina arbetsplatser via olika kanaler. Enligt utvecklingschef Päivi Mäkimartti vid social- och hälsotjänsterna var erfarenheterna mycket positiva vid sjukskötardagarna i fjol, då Borgå deltog för första gången.

Borgå representeras bland annat av chefer för vårdarbetsplatser och rekryterare Annika Palmgren. Staden har över 140 sjukskötare i olika enheter och det finns hela tiden öppna platser. Som bäst söker man bland annat efter en tandskötare, en närvårdare, en servicekoordinator och en socialarbetare.

Sjukskötardagarna är det största utbildnings- och utställningsevenemanget inom vårdbranschen i Finland och pågår i Mässcentrum den 27-28 mars.

Borgå stads alla lediga arbetsplatser finns på rekryteringssajten borga.fi/rekry.