Hoppa till huvudinnehåll

OAJ: rambudgeten gör klasserna större

Solbrinkens skola i Lojo
OAJ bedömer att regeringens nedskärningar gör att klasstorlekarna ökar. Solbrinkens skola i Lojo Bild: Yle/Sofia Lindahl solbrinken

Lärarfacket OAJ bedömer att skolklasserna kommer att bli större som en följd av regeringens rambudget.

Regeringen skär ned 57 miljoner euro från grundundervisningen. Det är ungefär samma summa som man i år har delat ut för att minska gruppstorlekarna i grundskolan. Satsningen på att minska undervisningsgrupperna har pågått i sex år.

På lärarfacket konstaterar man att det är de svagaste eleverna som kommer att drabbas om klasserna blir större. Man är också oroad över att nedskärningarna också gäller undervisningsmaterial och att staten inte tänker stöda reparationerna av mögliga skolor på samma sätt som tidigare.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes