Hoppa till huvudinnehåll

Zlatan-frimärken storsäljare i Sverige

Zlatan på frimärke 2014
Nu är Zlatan förevigad på frimärke. Zlatan på frimärke 2014 Bild: EPA frimärke

Svenska frimärken som föreställer fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic går åt som på löpande band. De fem frimärkena som lanserades i dag, tordagen den 27 mars, har enligt Ilta-Sanomat redan sålts i över fem miljoner exemplar.

Förutom i Sverige går Zlatan-frimärkena åt också i Frankrike där herr Ibrahimovic spelar för klubblaget Paris Saint-Germain.

Frimärkena är fem till antalet och har designats av Nina Ulmaja i samarbete med Ibrahimović. Tre av motiven visar hans mål från träningslandskampen mot England i november 2012. Frimärke nummer två föreställer en match mot Frankrike i EM-slutspelet 2012 medan porträttbilden är tagen vid en intervju år 2013, står det på Postnords webplats.

– Att uppmärksamma vår internationella stjärna Zlatan Ibrahimović med ett helt häfte frimärken är extra roligt. Han har en särställning på planen, bland sina fans och nu också på frimärken, säger Postens frimärkschef Britt-Inger Hahne på Postnords webplats.

I svenska postens e-butik kan man köpa Zlatan-frimärkena till priset 60 kronor plus fraktavgift.

Zlatan och hans frimärken diskuteras givetvis flitigt också på Twitter:

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport