Hoppa till huvudinnehåll

Jordbävning nära Los Angeles

Centrum av Los Angeles.
Centrum av Los Angeles. Centrum av Los Angeles. Bild: Wikimedia Commons / Thomas Pintaric los angeles

Delstaten Kalifornien i USA har igen drabbats av en jordbävning. Skalvet inträffade drygt 30 kilometer utanför Los Angeles centrum.

Skalvet inträffade i Los Angeles-området i södra Kalifornien och hade en magnitud på 5,1. Skalvets epicentrum låg endast 2 kilometer under jordytan.

Åtminstone 5 efterskalv med magnituder mellan 2,7 och 2,6 uppmättes av U.S. Geologicla Survey. Seismologen Lucy Jones, som tidningen Los Angeles Times talat med, säger att det finns en fem procents risk att det här var ett förskalv till en ännu kraftigare jordbävning. Enligt Jones kan en större jordbävning inträffa de kommande timmarna, eller dagarna.

Enligt myndigheterna ska inga störra skador ha uppstått som en följd av jordbävningen. I närheten av epicentrumet uppstod några gasläckor, ett jordskred och en vattensilo gick sönder. Personer som hört av sig till tidningen Los Angeles Times rapporterar om skakande fönsterrutor och tavlor som trillat av väggarna.

Jordbävningen inträffade strax efter 9 på kvällen lokal tid. Cirka en timme tidigare hade ett skalv med magnituden 3,6 inträffat i närheten.

Kalifornien har den senaste tiden skakats av flera lätta jordbävningar. Det har däremot inte inträffat några allvaliga olyckor sedan en jordbävning i Northridge, norr om Los Angeles, dödade tiotoals personer och orsakade skador för 25 miljarder dollar. Den jorbävningen mätte 6,7 på richterskalan.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes